Joulukakut
Jouluhalko.jpg

Tällä ohjeella valmistat täyteläisen suklaisen jouluhalon. Tarkan ja selkeän ohjeemme avulla saat aikaan upean lopputuloksen joulun jälkiruokapöytään! 
 
15 annosta
 
Torttupohja:
5   kananmunaa
1¼ dl sokeria
1 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
¼ dl perunajauhoja
½ dl kaakaojauhetta
1 tl leivinjauhetta
Kostutus:
½ dl kirsikoiden lientä
Täyte:
200 g vadelma- tai aprikoosihilloa
100 g tummaa suklaata sulatettuna
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
½ dl tummaa kaakaojauhetta
1 prk kirsikoita (225/125 g)
Kuorrutus:
2 dl vaahtoutuvaa vaniljakastiketta
150 g tummaa suklaata
¼ dl kaakaojauhetta
Koristeluun:
    kirsikoita
    kuivattuja tai tuoreita syötäviä kukkia

Valmistusohje

Leivinpaperoi uunipelti ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää hyvin sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille. Paista uunissa 220 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa torttulevy hyvin sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.

Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa joukkoon. Kostuta torttupohja kevyesti. Levitä hillo ohuesti ja kevyin vedoin torttulevylle ja samoin suklaatäyte hillon päälle. Levitä ¾ kirsikoista puolikkaiksi leikattuna täytteen päälle. Rullaa torttulevy ja kääri leivinpaperi tiivisti ympärille. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.

Leikkaa kääretortusta runko ja pari oksantynkää ja siirrä palat tarjoiluvadille.

Valmista kuorrutus samoin kuin suklaatäyte ja pursota tai levitä kuorrutus päälle.

Koristele jouluhalko lopuilla kirsikoilla ja kuivatuilla tai tuoreilla syötävillä kukilla.

Tarjoa hyvän kahvin kanssa.

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet

kasvisruokavalio (lakto-ovo)


Ota kuva jouluhalostasi ja julkaise se esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä tai Pinterestissä. Käytä tunnuksia #joulukoulu #myllynparas.