Torttupohja: | ||
5 | kananmunaa | |
1¼ | dl | sokeria |
1 | dl | Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja |
¼ | dl | perunajauhoja |
½ | dl | kaakaojauhetta |
1 | tl | leivinjauhetta |
Kostutus: | ||
½ | dl | kirsikoiden lientä |
Täyte: | ||
200 | g | vadelma- tai aprikoosihilloa |
100 | g | tummaa suklaata sulatettuna |
2 | dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
½ | dl | tummaa kaakaojauhetta |
1 | prk | kirsikoita (225/125 g) |
Kuorrutus: | ||
2 | dl | vaahtoutuvaa vaniljakastiketta |
150 | g | tummaa suklaata |
¼ | dl | kaakaojauhetta |
Koristeluun: | ||
kirsikoita | ||
kuivattuja tai tuoreita syötäviä kukkia |
Leivinpaperoi uunipelti ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.
Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri. Lisää hyvin sekoitetut kuivat aineet siivilän läpi munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Levitä taikina pellille. Paista uunissa 220 asteessa 6–7 minuuttia. Kumoa torttulevy hyvin sokeroidun leivinpaperin päälle. Poista paistopaperi ja anna levyn jäähtyä.
Vaahdota jääkaappikylmä vaniljakastike, lisää kaakaojauhe ja sulatettu suklaa joukkoon. Kostuta torttupohja kevyesti. Levitä hillo ohuesti ja kevyin vedoin torttulevylle ja samoin suklaatäyte hillon päälle. Levitä ¾ kirsikoista puolikkaiksi leikattuna täytteen päälle. Rullaa torttulevy ja kääri leivinpaperi tiivisti ympärille. Laita jääkaappiin pariksi tunniksi.
Leikkaa kääretortusta runko ja pari oksantynkää ja siirrä palat tarjoiluvadille.
Valmista kuorrutus samoin kuin suklaatäyte ja pursota tai levitä kuorrutus päälle.
Koristele jouluhalko lopuilla kirsikoilla ja kuivatuilla tai tuoreilla syötävillä kukilla.
Tarjoa hyvän kahvin kanssa.
Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy
Jaa kuvasi #joulukoulu #myllynparas
Ota kuva jouluhalostasi ja julkaise se esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä tai Pinterestissä. Käytä tunnuksia #joulukoulu #myllynparas.