Joulukakut
Käpykakku.jpg
 
12 annosta
 
dl tomusokeria
½ dl tummaa kaakaojauhetta
150 g mantelijauhetta
2   kananmunanvalkuaista
 
5   kananmunaa
dl sokeria
2 dl Myllyn Paras Erikoisvehnäjauhoja
1 tl leivinjauhetta
 
½-¾ dl vaaleaa mehua
2 rkl tummaa rommia
 
¾ dl kuohukermaa
1 prk vaniljarahkaa
3 dl kiinteää omena- tai vadelmahilloa
Kreemi:
65 g huoneenlämpöistä voita
1 dl kaakaotomusokeria
Pinnalle:
1 rkl tomusokeria

Valmistusohje

Mittaa tomusokeri, kaakaojauhe sekä mantelijauhe kulhoon. Lisää valkuaiset joukkoon vähitellen sekoittaen. Lisää tarvittaessa tomusokeria, että saat kuorrutuksesta kaulittavan. Kääri kuorrutus kelmuun ja pane se pariksi tunniksi jääkaappiin.

Kuumenna uuni 200 asteeseen. Leivinpaperoi uunipelti ja voitele se ohuesti öljyllä tai vuokaspraylla.

Vaahdota huoneenlämpöiset kananmunat ja sokeri kuohkeaksi. Sekoita vehnäjauhot ja leivinjauhe. Lisää seos munavaahtoon kevyesti sekoittaen. Kaada taikina pellille. Paista noin 7 minuuttia.

Vaahdota kuohukerma, sekoita vaniljarahka kermavaahtoon.

Leikkaa jäähtyneestä kakkulevyn neljänneksestä suurin, kävyn muotoa muistuttava pohja-aihio saksilla. Kostuta ja levitä hilloa ja rahkaseosta päälle. Leikkaa seuraavasta kakkulevystä hieman pienempi aihio ja aseta se täytteen päälle. Jatka kakkupohjan kokoamista ja täyttämistä kakkulevyjä muotoillen kunnes kakkupohja näyttää suurelta kävyltä.

Aseta kelmu kakkupohjan päälle ja muotoile kakkupohjaa vielä käsin painellen ja kelmun avulla kiristellen. Laita kakku jääkappiin tunniksi.

Vaahdota pehmeä voi ja kaakaotomusokeri. Poista kelmu kakusta ja levitä kreemi kakun pinnalle.

Kauli kuorrutus tomusokeriripotetun silikonialustan tai kelmun päällä parin mm vahvuiseksi levyksi, siirrä levy kakun päälle. Siisti reunat ja leikkaa käpysuomut saksilla. Siivilöi tomusokeri kakun pinnalle.

Säilytä kakku jääkaapissa ja ota se huoneenlämpöön noin tunti ennen tarjoilua.  

Resepti:
Midi Vuorela, Myllyn Paras Oy

Reseptin ominaisuudet

kasvisruokavalio (lakto-ovo)

Haluatko nopeuttaa kurssin suoritusta?

Saiko pieni herkuttelija sinusta vallan vai kaatuuko joulu jo päälle? 
 
Kurkkaa kurssin seuraava resepti
 
Katso kurssin kaikki reseptit


Ota kuva käpykakustasi ja julkaise se esimerkiksi Facebookissa, Instagramissa, Twitterissä tai Pinterestissä. Käytä tunnuksia #joulukoulu #myllynparas.